Кметът на Стамболисйски Георги Мараджиев е бил освободен след разпита в полицията, научи TrafficNews. По информация на полицията специализираната акция днес беше по линия на Икономическа полиция след проверка на информация за евентуална злоупотреба със средства от европейските фондове. Освен фабриката, бяха претърсени и още няколко адреса.

Припомняме, че по-рано днес адвокатът на градоначалника Росен Димитров каза, че акцията на полицията е съпътствана от редица нарушения и, че срещу него към момента няма повдигнато обвинение.

 

"Мараджиев не е арестуван, той ще бъде разпитван по-късно като свидетел по досъдебно производство. Срещу него към момента няма повдигнато обвинение", заяви адвокат Димитров. Досъдебното производство е образувано за злоупотреба със служебно положение и злоупотреба с обществени средства срещу неизвестен извършител. 

Той определи акцията като "политическа" и коментира, че кметът е категоричен, че обвиненията са безпочвени. 

Самият Мараджиев коментира разпита му в полицията тази сутрин и претърсването на семейната му фабрика като "предизборна акция за сплашване преди изборите".