Още един топъл ден днес очаква пловдивчани. След това започва и застудяване в цялата страна. 

През нощта ще бъде предимно облачно, на места с превалявания от дъжд. В източната половина от страната ще духа слаб и умерен югоизточен вятър. Минималните температури ще бъдат 0°-2° в западните до около 10° в източните райони, в София около 2°. Утре облачността ще бъде значителна с временни разкъсвания и намаления, главно над Югозападна България. На места в централните и източните райони от страната ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат предимно между 9° и 14°, в София около 10°.

Над планините ще има значителна облачност. На места ще превали слаб сняг, под 1300 метра – дъжд. Намаления на облачността до слънчево време ще има около и след обяд над масивите от Югозападна България. Ще духа до умерен, по най-високите върхове на Рила и Пирин временно силен юг-югоизточен вятър, който през деня постепенно ще отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но почти без валеж. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури: 10°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 51 мин. и залязва в 17 ч. и 25 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 34 мин. Луната в София изгрява в 8 ч. и 31 мин. и залязва в 18 ч. и 05 мин. Фаза на луната: един ден след новолуние.