Четири нови деца от Спортното училище са приети в УМБАЛ “Св. Георги”. Снощи две бяха изписани. 14 общо прекараха нощта в Инфекциозната клиника. Те са на възраст между 10 и 16 години. Учебната година в Спортното училище започва на 1 септември.
 
Както TrafficNews.bg съобщи, във вторник в стола на учебното заведение са обядвали и вечеряли 194 деца. Вечерта 65 от тях получават неразположение. Директорът на учебното заведение Рушка Генова съобщи, че не всички ученици са се хранили от стола и не може да каже откъде е това неразположение на децата.
 
„Деца съобщават, че са взимали деца и в намиращи се около училищата хранителни обекти. Трудно е да фиксираме точната храна, която може да има отношение към хранителния взрив“, поясни директорът на РЗИ-Пловдив д-р Сийка Димчева. Състоянието на децата до вчера сутрин е било средно тежко, като вече те са със значителни подобрения.
 
„Около 5-6 часа след вечеря някои от децата са получили повръщане и разстройство. Докарани са тук и е започнало лечение”, поясниха от болницата.
 
От Агенция по храните не откриха нарушения в хигиената на място.
 
„Взети са проби от готовата храна, които са изпратени в акредитирана лаборатория. Опитваме се да обхванем всички аспекти, за да направим анализ дали е или не хранително натравяне“, заяви директорът на ОБДХ д-р Иван Шиков. Резултатът от пробите ще стане ясен до два дни.