И днес в Пловдив времето остава студено. Обявен е оранжев код за валежи от сняг с образуване на снежна покривка, в Родопската част от областта до 30-35 см. По-интензивни ще бъдат валежите след обяд и през нощта срещу петък. Минималните температури ще бъдат -1°, а максималните - 3°.

През нощта ще бъде предимно облачно. Само на отделни места ще превали слаб сняг. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 3 и 2 градуса. Днес се очакват валежи от сняг главно в Югозападна България, а в североизточните райони предимно от дъжд. През нощта срещу петък валежите ще обхванат почти цялата страна, в западната половина ще вали сняг, а в източната дъжд и там на отделни места ще има условия за поледици. Значителни ще са снеговалежите в Рило-Родопската област. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 1 и 6°, в източните райони малко по-високи, в София 1- 2°.

В планините ще бъде облачно със снеговалежи, значителни след обяд и през нощта срещу петък в Рило-Родопския масив. Ще духа умерен до силен югоизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин южен вятър. Ще има виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра - около минус 4°.

По Черноморието ще бъде облачно. По северното крайбрежие ще има слаби валежи предимно от дъжд и са възможни поледици. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 7°-8°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.