Окръжен съд - Пловдив потвърди присъдата на първа инстанция, с която пловдивския адвокат Атанас Костов е оневинен по обвинението, че е ударил шамар на Николета Батаклиева.  Инцидентът станал на 8 април 2019 на ул. „Цоко Каблешков“, пред кантората на адвоката. Той заварил джипа си "Мерцедес" блокиран от  паркирания чернен „Мерцедес“ на брата на Николета - Красимир Батаклиев. Батаклиев бил паркирал пред собствения си гараж пред дома си, който е в същата кооперация. При потегляне, Костов ударил леко с колата си другия мерцедес. Той се опитал да продължи, но в същото време Батаклиева, която била пред кооперацията хванала дръжката на вратата на колата му и се опитала да я отвори.

 Между двамата започнал словесен конфликт. Батаклиева настоявала от своя страна Костов да спре, за да изяснят причините за възникналото ПТП.  Пловдивчанката от своя страна, афектирана от случилото се с колата на брат й, крещяла, че няма никакво намерение да напуска мястото, ще се обади на  тел.112 и ще извика КАТ, за да установят причините за настъпилото ПТП, което малко по-късно и сторила.

След това започнала да снима с телефона си цялата ситуация . Виковете й привлечки минувачи, майка й и брат й също се появили.Пред свидетелите Батаклиева заявила, че Костов й е ударил шамар. 

Веднага след това тя си вади медицинско свидетелство, според което тя е имала контузия на лицето с травма на шести и седми долни леви зъба. Заради нараняването ѝ бил издаден болничен за 14 дни домашно лечение. Костов отрича да е удрял шамар и твърди, че Батаклиева сама се е ударила с врата на мердецеса му , когато се опитвала да я отвори. 

Пловдивчанката е подала жалба във Второ РПУ, където полицаите снели обяснения от всички и съставили предупредителен протокол на Костов. Впоследствие тя подала в съда и жалба за причинена телесна увреда по смисъла на чл.130, ал.1 от НК, изразила се в контузия на лицето, с травма на шести и седми долни леви зъби.

По време на делото Костов поставя под съмнение достоверността на медицинската документация по делото, но съдът заключава, че доводите му са неоснователни. 

Районния съд е отбелязал, че при изясняване на въпроса относно механизма на травмата, вещите лица не изключват възможността посочените от изследваното лице зъби да се контузят индиректно и при други обстоятелства, различни от твърдените в жалбата. И поради недоказаност на обвинителната теза съдът оправдама обвиняемия. Вероятността Батаклиева да се е самонаранила не е разглеждана, тъй като въпроса е извън предмета на доказване на делото. 

Окръжен съд оправдава Костов и му присъжда разноските по делото в размер на 3 000 лева. Присъдата е окончателна.