„Войната тази сутрин не е само в Украйна, а  и по магазините в Пловдив“, това написа пловдивчанин, който е заснел огромна тълпа, блъсканица и викове тази сутрин в един от обектите на веригата „Кауфланд“ под тепетата.  На видеото дори се вижда жена, която показва синини след опита и да влезе в магазина.

Огромни опашки се извиха тази сутрин пред много от големите търговски вериги, които обявиха промоционална цена на олиото. Слънчогледовият продукт се предлага за около 3.50 лв., но вече е изчерпан в много от магазините. Съответно са намалели и опашките.

„Още преди да отворим магазина пред него имаше тълпа от хора, които чакаха. Всички, което бяхме пуснали на промоция свърши и сега най-евтиното олио, което предлагаме струва 4.50 лева“, разказва пред TrafficNews.bg един от служителите на магазин в Смирненски.

В някои от магазините са въведени ограничения до 3 броя олио за клиент. Голям наплив има и за купуване на брашно, като също има лимит за купуване само на три пакета.

Въпреки, че потокът от клиенти към този част сравнително е намалял, бутилки с олио могат да бъдат видени във всяка втора пазарна количка. 

Подобна е картинката и в други големи градове в страната.

София: