Предложението за утвърждаването на нов директор за Онкодиспансера в Пловдив бе оттеглено от зам.- кметът Илия Кирчев. Така решението, което трябваше да утвърди проф. Марияна Янева, като директор на КОЦ-Пловдив няма да бъде разглеждано. Не е ясно какво ще се случи оттук нататък с директорския пост в Онкото. Дали ще бъде проведен нов конкурс или предложението ще влезе отново за разглеждане.

Кирчев е бил поел ангажимент към протестиращите да се проведе обществен дебат относно бъдещето на лечебното заведение. След това решение протестиращите напуснаха залата на общинския съвет и периметъра около Градския дом на културата.

На заседанието не присъства нито един от кандидатите за шеф на Онкодиспансера, но пък бе шефа на общинското здравеопазване Калин Калинов.

Самият той не влезе в дискусия с недоволните пловдивчани, като  те имаха упреци най-вече към неговата дейност, като имаше възгласи за неговата оставка. Той също бе против избора на проф. Марияна Янева за директор на Онкодиспансера, но не е изразявал в подкрепа в полза на един или друг кандидат.

Сесията продължава с утвърдения дневен ред, като може да проследите тук:

Жива верига блокира входа към местния парламент в Пловдив, оттеглят точката за ОнкотоПротестиращите искат оставката на д-р Калин Калинов