Кметът Здравко Димитров е внесъл предложение да се дарят 2 000 лева за лечението и рехабилитацията на парашутиста Мирослав Павлов, който пострада при парашутен скок.  то ще бъде гласувано от Общински съвет на сесията в петък. Инцидентът стана на 13 май, т.г. по време на учение край Пловдив. След скока, въжетата на двама от парашутистите се заплели и те паднаха от голяма височина. Единият от военослужещите бе с по- леки травми, но Павлов бе откаран във ВМА, с тежка черепно мозъчна травма. Той прекара няколко месеца в кома, но въпреки не особено оптимистичните прогнози на лекарите, той се е събуди от кома и се е върна в съзнание.  Мъжът се възстановява с добри темпове, но му предстои дълъг период на рехабилитация, част от която ще бъде проведена в чужбина. По първоначални данни цената на лечението е около 150 000 лева, като сумата е непосилна за семейството. 

Цялото семейство на Мирослав Павлов е свързано с армията, като баща му дълги години е бил парашутист и инструктор в Парашутната бригада и до днес продължава да работи за армията. Сестрата на ранения е пилот на изтребител в авиобазата в Крумово. Самият Павлов е участвал в някои от най- тежките мисии на българския контингент в чужбина. 

В акцията за набиране на средства активно се включиха Съюза на българските парашутисти, стрелкови клуб "Арес" , военни, полицаи. Активна кампания е проведена и в администрацията на община Пловдив, като много служители са се включили според възможностите си. 

Кампанията продължава и всеки, който иска да помогне, може да го направи пре

Дарителската сметка на кампанията е :BG69UNCR70001525005765

Дарения се приемат и в клуба на СБП на ул. "Братя Бъкстон" 61.