Общинският съвет в Пловдив ще гласува пускането на търг на парцел от 3 дка в индустриална зона „Тракия”. Предложението е от зам.-кмета по общинска собственост арх. Невена Балчева.  Имотът е част от Годишната програма за разпореждане с имущество, като той е на ул. „Нестор Арабаджиев” и с отреждане за паркинг.  Той се намира срещу завод „Устрем” и в момента там паркират тирове.

Търгът, който ще се проведе ще бъде с тайно наддаване, което означава, че най-високата оферта печели, без да има възможност за вдигане на цената, както е при явна процедура.  Общинските съветници ще определят началната цена, като в мотивите е записано, че данъчната оценка на парцела е 90 хил. лева, а пазарната според независим оценител е 550 хил. лева.

Припомняме, че за този имот имаше входирано инвестиционно намерение от пловдивския бизнесмен Ангел Траков. Той е поискал на него да  реализира инвестицияе за 1 млн. лева и 10 нови работни места през Закона за насърчаване на инвестициите, който позволява даването на имоти без търг. От Община Пловдив обаче отказаха с мотива, че той ще бъде пуснат на търг.

Пловдивски бизнесмен получава отказ след отказ от Общината за мащабна инвестицияАнгел Траков опитва да реализира инвестиция клас „А” за над 10 млн. лева, арх. Невена Балчева с уклончиви отговори