Общинският съвет в Пловдив ще гласува пускането на търг на паркинга, който е до УМБАЛ „Каспела” в район „Западен”. Имотът от 2,6 дка и се намира непосредствено до жп линиите и пробива между двата квартала.

В момента той е даден под наем на фирма, която го стопанисва като платен паркинг. Отреждането на имота е именно за паркинг, като инвестиционното намерение за него е дошло от частната болница.

Местният парламент трябва да определи и начална цена на тъга, като почти сигурно ще се стъпи на пазарната оценка, която е 565 700 лева.  Наддаването ще бъде тайно, което означава, че далият най-високата оценка ще придобие имота.

Въпреки че статута на имота е за паркинг, неговото отреждане може да бъде променено и да се реализира строително намерение.

Други три предложения касаят търгове за съседни имоти на ул. „Добродол” в район „Северен” с големина между 400 кв.м и 465 кв.м. Общата площ на терените е около 1300 кв.м,а на всеки пазарната цена, която вероятно ще бъде и начална на търга, е между 287 000  и 330 000 лева.  Статутът на всеки от парцелите позволява 5-етажни строителство до 15 метра със 70%  застрояване и Кинт 2.

Общинарите ще гледат още няколко имотни предложения, които касаят продажба на земя на собственици на сгради, както и разрешителни за надстрояване на постройки с отстъпено право на строеж.