Община Пловдив не е заплащала с общински средства престоя и нощувките на Богомил Грозев в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на градската управа.

„Богомил Грозев от встъпването си в длъжност до момента живее в Пловдив изцяло на собствени разноски. Като служител на Община Пловдив той е кандидатствал за настаняване в общинско жилище от фонд „Ведомствен“, тъй като отговаря на критериите в наредбата, но процедурата все още не е завършена”, гласи съобщението.

По-рано стана ясно, че директора на ОИ „Старинен Пловдив” от месеци живее в луксозния хотел в Стария град -HillHouse Plovdiv, където нощувките са приблизително по 100 лева нощ.  Изниква въпроса и откъде Грозев заплаща за престоя си, предвид заплатата, която получава. Тя все още не е обявена официално, а TrafficNews пусна запитване към Община Пловдив за нея още преди месец.

Апартаментът пък, който се подготвя за бившият журналист се намира на ул. „Граф Игнатиев”, но все още не е във фонд „Ведомствен”.  Той 99 кв.м с гараж от близо 18 кв.м , като в него в момента върви ремонт от няколко месеца от ОП „Жилфонд”.

Повече вижте в линка:

Луксозен „ничий апартамент” на Община Пловдив от 99 кв.м се готви за Богомил ГрозевБившият журналист се готви да използва „Старинен Пловдив” като трамплин към голямата политика