Общинският съвет в Пловдив ще направи искане до Министерския съвет за отстъпването на 4 дка от казармите на бул. „Освобождение”, за да изгради нова улична инфраструктура. В мотивите е записано, че  с реконструкцията на стадион „Локомотив” е необходимо да се изгради още  една връзка към него.

На практика в момента  подходът към него е единствено от страна на бул. „Санкт Петербург”, тъй като от другите две страни са парк Лаута и Аграрния университет.  Поради това единствената възможност за нова връзка е от страната на казармите от южната страна.

Изтъква  се и  необходимостта стадионът да отговаря на всички изисквания  на  УЕФА, като за това е необходимо да се проектира и изгради нова улица и паркинг, за да се улесни достъпа до него. Поради това се предлага имоти за общо 4 дка да бъдат да прехвърлени безвъзмездно на Община Пловдив, тъй  като по закон те не могат да се отчуждават..

От Община Пловдив пишат още, че с изграждането на улицата и паркинга от тяхна страна, ще се улесни достъпа не само до стадиона, но и до парк Лаута.   Двете съоръжения ще бъдат изградени от градските власти, като паркингът ще има независим достъп и от спортните игрища и ще се ползва от всички.