Общинските съветници приеха изменение на решението за облекчението на бизнеса в Пловдив, след като областният управител го върна като незаконосъобразно. В предишното решение по предложение на Георги Величко,  „такса смет“ за заведенията бе намалена с 50%, а таксата за тротоарното право със 70% при въвеждането на локдаун. Първата част на предложението на ТБО бе отменена, тъй като според закона в средата на годината не може да се променя въпросният аналог.

Втората част от него, която е за тротоарното право, обаче остана в сила. Първоначално тя също трябваше да се измени, но носителят на предложението Величко Родопски, обясни, че се очаква решение на национално ниво, с което заведенията да не заплащат тротоарно право, ако те не работят. Кметът Здравко Димитров заяви, че в момента, в който бъде взето решението на национално ниво, то ще бъде прието и в Пловдив и на практика в момента няма нужда от корекция на предложението.

Последва дълъг дебат относно приетото на предходната сесия предложение, като още тогава било ясно, че то е незаконосъобразно. Взаимни нападки и обвинения в популизъм си размениха вносителят Георги Величков, ГЕРБ и ВМРО.

Георги Колев пък предложи общинските съветници да не получават заплата за днешната сесия, тъй като на практика нейното съдържание е единствено това да отменят своя грешка на предходно заседание. Стана явно, че това предложение не може да се гласува, като кметът предложи просто съветниците да действат по съвест относно своите възнаграждения.