Пълен хаос се настани с договорите за зимното почистване и текущите ремонти в цялата страна по поръчките на Агенция „Пътна инфраструктура.  С решение от 1 декември всички процедури, които бяха пуснати за срок от 18 месеца бяха прекратени. Причината – десетки жалби, които заваляха в КЗК заради условията на процедурите.

Въпреки че поръчките бяха пуснати през август и трябваше вече да се действащи за зимния период, от АПИ се принудиха да подпишат поредните анекси. Така в Пловдивска област  чрез анекс с последната фирма, избрана за тази дейност – „Европейски пътища” се спаси почистването с договор за 10 млн. лева.  Тъй като от АПИ няколко пъти прекратяваха поръчките се наложи през май да бъде подписан анекс, с който се увеличават средствата с 50% по дейностите, а договорът набъбна на над 20 млн. лева. Новите условия са отново почистването и поддръжката да е с 50% от първоначалния договор, а сумата вече скача на 30 млн. лева без ДДС.

Спасиха зимното поддържане на пътищата в Пловдивско с анекс за 10 млн. лева с „Европейски пътища”Поръчките на АПИ за поддръжката на пътищата все още се обжалват в КЗК и ВАС

Докато обаче шефът на АПИ прекратява поръчките за зимното поддържане в цялата страна и подписва анекси, се случи обрат с друга поръчка, прекратена от него.

През юни инж. Ясен Йорданов отмени избора на фирма за поддържане на пътищата в Пловдивска област, която бе единствената позиция към онази дата със завършена процедура. Според нея  „Европейски пътища“  бе избрана да поддържа републиканската пътна мрежа за 4 години срещу 131 млн. лева.

Очаквано фирмата са подали жалба в КЗК, като регулаторът е отменил решението на шефа на АПИ. Със свое решение от Комисията за защита на конкуренцията смятат, че Ясен Йорданов незаконно е прекратил поръчката.  Те  постановяват, че трябва да се продължи процедурата и да се сключи договор между АПИ и „Европейски пътища”. Все още няма решение на Върховния административен съд, ако той потвърди това на КЗК, то от АПИ ще поканят компанията за сключването  на договор.

Шефът на АПИ спря всички пътни ремонти в Пловдивско до второ нарежданеРепубликанската пътна мрежа пред угрозата да остане без зимно поддържане

Новият шеф на АПИ отмени избора на фирма за ремонти в Пловдивско за 131 млн. леваВ последния си работен ден Венцислав Ангелов е избрал „Европейски пътища" по огромната поръчка