Новият шеф на АПИ инж. Ясен Йорданов е отменил избора на фирма за поддържане на пътищата в Пловдивска област. В последния си работен ден неговият предшественик инж. Венцислав Ангелов е подписал документ, с който фирмата „Европейски пътища“  е избрана да поддържа републиканската пътна мрежа за 4 години. Това е станало на 7 юни, а ден по-късно Йорданов заемни Ангелов начело на Агенцията.

Смениха и ръководството на АПИ, новият шеф ще следи стриктно парите за пътища

Решението за избор на изпълнител е класирало на първо място „Европейски пътища“, които бяха последната фирма с договор за поддръжката в Пловдивско, а останалите три компании са били отстранени.  Това са „Булстрой – монтажи”, както и две обединения  - „Поддържане 2022” с водещ партньор „Трейс груп холд” и  ДЗЗД „ТРП – ЮГ” с водеща фирма „Парсек груп”.

На 15 май новият шеф на АПИ отменя решението за избор в мотивите е записано, че
видно от доклада от работата на комисията се установява, че аргументите относно
класирания на първо място и избран за изпълнител участник е недостатъчно обосновано, доколкото в по-голямата си част преповтарят методиката за оценка.

„Бланкетният характер на мотивите не позволява въз основа само на тях да се извърши преценка за законосъобразността на всички действия, предхождащи извършеното класиране и избор на изпълнител“, пише в мотивите.

Така процедурата е била върната отново за разглеждане на техническите предложения на фирмите.  Индикативната стойност за ремонтите е 131 млн. лева без ДДС в следващите 4 години. Условията на поръчката бяха атакувани в КЗК, но оттам не видяха нарушения в поръчката.

Четири компании в битка за 131 млн. лева за ремонт на пътища в ПловдивскоАПИ прекрати четири от позициите за поддържане на пътищата в Южен централен регион