Дъждовно и предимно облачно- така продължава седмицата в Пловдив. В сутрешните часове са възможни леки валежи, а минималните температури в града ще бъдат от 3° градуса, а максималните ще достигнат до 7° градуса.  

По-значителни ще са валежите в сряда и четвъртък. Нови снеговалежи очакваме и в Предбалкана и високите западни полета, където ще се натрупа и бяла покривка.

Какво време ни очаква през останалите дни от седмицата:

В Пловдив  се очаква да паднат градусите, като максималната температура под тепетата ще остане 7 градуса.

Времето във вторник, сряда и четвъртък: През следващите три дни от седмицата времето над страната ще е по-често облачно и дъждовно. Във вторник по-значителни ще са валежите над крайните северозападни райони, а в сряда - и над южните райони.

В четвъртък, след временно прекъсване от юг, валежите отново ще се активизират, а причината е очакван средиземноморски циклон. Повишава се вероятността и от значителни по количества валежи над Рило-Родопския масив и крайните северозападни райони.

Ще продължи да духа умерен вятър от североизток и ще застудява.

Времето в петък, събота и неделя:

След изтеглянето на средиземноморския циклон, времето в петък постепенно ще се стабилизира, най-късно над североизточните райони. Облачността ще се разкъса. Вятърът ще се обърне от северозапад и ще отслабне.

През почивните дни ще има значителна ниска облачност.