Ръководството на АПИ вече е в пълен състав, с което е подсилено експертното начало. Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, за председател на Управителния съвет на АПИ е назначен инж. Ясен Йорданов. Членове на УС на АПИ са инж. Десислава Паунова и инж. Калоян Киров, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

С влизането на утвърдени професионалисти в ръководството на АПИ се разчита на силно експертно начало, което ще следи за прозрачно разходване на значителния държавен ресурс за поддръжка на пътната инфраструктура и възлагане на обществени поръчки с голям обществен интерес, заявяват от МРРБ.

Предвид публичния интерес към стартиралите по време на служебното правителство обществени поръчки за поддръжка на републиканската пътна инфраструктура за близо 4 млрд. лв. за следващите 4 г., настоящото ръководство на МРРБ следва да довърши стартиралите процедури и да понесе политическата отговорност за крайните решения. Това наложи след встъпване в длъжност на кабинета „Денков“ да се вземат временни мерки и да се предприемат превантивни действия с цел защита на обществения интерес до встъпване в длъжност на новите членове на Управителния съвет на АПИ.

Новото ръководство на АПИ заяви при стъпването си в длъжност, че дава кредит на доверие на служителите в Агенцията и ще цени експертността им.