Нова пътна връзка, която ще позволи прекосяването на Пловдив от изток до запад без нито един светофар се проектира в момента.  Проектът за продължението на ул. „Удроу Уилсън”  е почти готов, като той може да облекчи значително трафика, заяви районният кмет на „Източен” Иван Стоянов.

„Възложихме проекта за свързването на ул. „Удроу Уилсън” с „Бъндерица”, което би облекчило движението по основните булеварди. Връзката ще позволи колите идващи от АМ „Тракия” и Скобелева майка  да минат през този път, оттам през „Бъндерица” и „Крайна”, за да излязат на ул. „Марица – юг”. Така те ще могат да стигнат до Гребната база без да чакат на нито един светофар”, обясни Стоянов. Според него това би помогнало много и на индустриалните зони „Изток” и „Север”, тъй като могат да обслужват и тях.

Проектът е за две платна по две ленти, както и задължителната вече нова велоалея.

„Това, което е голям плюс е, че има само два частни имота за отчуждаване, както и още един държавен, който бихме могли да придобием. Не са готови количествено-стойностите сметки, но по първоначални данни продължението би струвало около 6 млн. лева”, каза районният кмет. Той ще предложи пътят за финансиране от бюджета на града или евентуално да се вкара в заема, който подготвя Община Пловдив за големите си проекти.