Невиждан интерес в строителния бранш  предизвика обществената поръчка, пусната от зам.-кмета по спорт Георги Тиюков за тренировъчните зали за баскетбол и волейбол в район „Западен”.  Стойността им е 6,7 млн. лева без ДДС, макар РЗП-то да е 2300 кв.м, а двете общо да разполагат с едва 70 седящи места.

За поръчката оферта са пуснали 8 фирми и обединения, като предстои да им се оценят техническите предложения.

Сред кандидатите са добре познатите фирми в Пловдив откъм публична инфраструктура – „Парсек груп”, „Запрянови – 03”, „Артстрой”, обединение с водещ партньор „Пирс – Д”,  друг консорциум с водещ участник „Геострой” АД. Другите участници са обединение начело с  „Аква конструкт груп” , „Променергомонтаж” АД и „Булстрой – монтажи” ЕООД.

Припомняме, че това е втора обществена поръчка за двете тренировъчни зали. Първата бе на стойност от 5,7 млн. лева, но тя бе прекратена, а стойността й вдигната с 1 млн. лева заради грешки в количествено-стойностните сметки.

Въпреки че кметът Здравко Димитров заяви, че не му харесва проекта за залата, защото има едва 70 седящи места, то неговото вице Георги Титюков не е направил корекция на поръчката.  Макар и самият той да заяви, че ще иска по 150 седящи места на зала.

Двете тренировъчни зали ще бъдат свързани с топла връзка, а в нея ще има и кафене с 23 седящи места.  Общият брой на паркоместата е 41, предвидено е и облагородяването и озеленяването на имота от 5 дка между СУ „Св. Св. Кирил и Методий” и парк Ружа.

Идеята е двете зали да бъдат тренировъчни за баскетбол и волейбол, където пловдивските клубове да тренират, а юношеските гарнитури да провеждат своите мачове.

Самият проект остана без осигурено финансиране, след като на последната сесия на Общинския съвет  общинарите извадиха залагането на 1,7 млн. лева за двата обекта през 2023 година.  Това означава, че едва при гласуването на бюджета през март или април, може да се осигурят средствата, ако го вкарат в капиталовата програма.

Европроекти за милиони на Георги Титюков отиват в антикорупционната комисия към ОбССпряха над 3 млн. лева за следващата година на поръчки, по които възложител е зам.-кметът по социална политика

Кметът също не харесва проекта за новите зали в Смирненски, местата били малкоИнфлацията вдигнала цената на спортния комплекс

Спортните зали в Смирненски с общо 70 седящи места скочиха с 1 млн. лева, гонят 7 млн. леваОбщина Пловдив пусна новата обществена поръчка за спортния комплекс