Председателят на Общинския съвет Александър Държиков свика извънредна сесия днес от 14:30 часа за съдбата на Панаира. Заседанието е по инициатива на ГЕРБ, като освен съветници от партията се е подписал и Константин Георгиев от „Кауза Пловдив”.

Дневният ред на заседанието е само от една точка, като няма предвидено конкретно проекторешение.  В предложението е записано, че предвид приетото решение на ОбС от 19 декември за упълномощаване на представителя на Община Пловдив в общото събрание на „Пълдин Туринвест”  да гласува по проекторешенията по тях, както и предприетите действия по съдебен ред за оспорване на увеличаването капитала, има нужда от нова сесия.

На нея е  необходимо да бъдат обсъдени и  предприети последващи действия от Общински съвет - Пловдив.  Искането е за обсъждане на казуса с  Международен панаир - Пловдив и вземане на съответните решения, без да бъдат конкретизирани те. 

Припомняме, че вчера Община Пловдив внесе две жалби срещу решенията на Общото събрание на акционерите на смесеното  дружество.  Едното от тях е срещу увеличаването на капитала с акциите от Община Варна.    В същото време Търговския регистър отказва вписването на решенията от Общото събрание.

Очаквайте подробности!

Съветниците на ГЕРБ в Пловдив искат извънредна сесия за ПанаираИскането е за отмяна на увеличението на капитала за „„Пълдин Туринвест” и апорта на варненските акции

Зико: Подадох две жалби срещу решенията за Панаира