Три протеста посрещната общинските съветници пред сградата на местния парламент тази сутрин. Сред тях имаше украински бежанци, както и недоволни пловдивчани срещу застрояването на 81 декара край Гребната база, пробива до Водна палата и апорта на акциите на Панаира.

Натлия Елис, която бе дошла с деца и жени, които са настанени в сградата на бившата Белодробна болница заяви, че е тук, защото не е сигурна дали тези хора няма да останат без подслон. Въпреки че, точката за даването на Белодробна болница за 30 година на частна болница бе изтеглена, тя заяви, че ще бъде в залата, докато не бъде гласуван дневният ред, защото очевидно предложения мога да бъдат вкарани по всяко време за гласуване.

Напрежение възникна, когато бе гласуван дневният ред, причината е, че предложенията точките на Панаира от 13 и 14 да станат първа и втора не бяха приети от общинския съвет. Тогава настана хаос в заседателна зала, като протестиращите започнаха да викат „оставка”. Това наложи председателят на общинския съвет Александър Държиков да даде един час почивка, докато утихнат страстите.

Очаквайте подробности!