Околовръстното на Пловдив от Пещерско шосе до Пазарджишко шосе трябва да бъде отворено за движение утре, потвърдиха от Областно пътно управление.  Фирмите, които работиха по отсечката днес ще са изцяло готови, като се очаква комисия на КАТ, която да обходи участъка и да даде положително становище. Това ще се случи най-късно утре следобед, като първоначално ще бъде с  временна организация. Причината е, че няма поставени знаци. Докато те не бъдат сложени максималната скорост ще е 50 км в час.

До края на следващата седмица ще бъде завършена и следващата отсечка от Пазарджишко шосе до АМ „Тракия”.  Там от „Европейски пътища” са приключили пътната инфраструктура, като следващата фирма слага маркировката и мантинелите.

Общата стойност на ремонта на 14-километровия участък от Околовръстния път на Пловдив е около 25 млн. лв. и средствата са от бюджета на АПИ.  Ремонтните дейности включват изпълнението на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция, полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, направа на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, саниране на мостови съоръжения и ж.п. надлез, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци