Арх. Надя Генова се връща като главен архитект на район "Северен", след като Пловдивският районен съд я  възстанови на длъжност. 14- дневният срок, в който ответникът - районното кметство можеше да обжалва решението изтече в понеделник, а жалба не е постъпила. Сега в 14- дневен срок Генова трябва да бъде възстановена на предишната си длъжност.  

 През септември 2020 след скандал кметът на „Северен” Стоян Алексиев уволни заместничката си Лариса Кътова и арх. Генова. Тогава  Алексиев отправи тежки обвинения в корупционни практики към Кътова  и такива за несправяне с работата към Генова.

Веднага след като е освободена, Надя Генова / бивша Бабунска/ обжалва заповедта за уволнение пред Районен съд. Претендира и за обезщетение, тъй като е останала без работа.  Юристите на района са опитали да защитят дисциплинарното наказание с твърдението, че след като е спечелила конкурса за главен архитект на „Северен”, Генова е била в изпитателен срок, но не се е справила. Те обаче по никакъв начин не са подкрепили тезата си с някакви документи, а според Кодекса на труда, подобен изпитателен срок на съществува.

По тази причина  районният съд обявява уволнението за незаконно и определя Генова да бъде възстановена на същата длъжност. Освен това ,трябва да й бъде изпратено обезщетение в размер на близо 2 000 лева заедно с лихвите.