Общо 266 гласоподаватели - 159 пациенти и 107 служители от персонала заявиха желание да  упражнят правото си на глас на изборите в неделя в пловдивската болница „Свети Георги“. В базите на лечебното завдение са разкрити общо 5 секции. Две от тях са за пациентите в сградата на „Пещерско шосе“ – на петия и единайстия етаж, където са клиниките по ортопедия и хирургия. За заболелите от коронавирус е осигурена самостоятелна секция в инфекциозната клиника. Осигурена е и секция за болничните служители  от хириургичния блок.  В базата на бул. „Васил Априлов“ е разкрита секция в клиниката по кожни и венерически болести, където ще могат да гласуват и пациенти, и дежурния персонал. 

В една секция гласуват в „УМБАЛ-Пловдив“ пациенти и служители на 2 октомври

Една секция ще бъде разкрита в „УМБАЛ-Пловдив“ на изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г., в неделя. По традиция тя ще бъде разположена в Заседателната зала на първия етаж.

До този момент общо 50 служители и пациенти, хоспитализирани в лечебното заведение, са заявили желание да упражнят правото си на глас.

Дежурният медицински екип е в готовност да окаже съдействие на всички трудно подвижни болни, които искат да гласуват и не могат сами да се доберат до секцията, увериха от ръководството.