Жителите на село Златитрап обсипаха с благодарности кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов, който откри началото на ремонта на улица „5-та“ в селото. Реконструкцията на пътната отсечка е чакана с десетилетия от хората.

„Дойде ред и на нашата улица. Благодарим ви за подкрепата, защото за толкова години свикнахме да виждаме само кърпежи на дупки, някои от които са се превърнали в ями “, споделиха хората, с които кметът на общината Павел Михайлов се срещна по време на кратката церемония по първа копка. На нея присъстваха кметът на селото Анелия Уланова, заместник-кметът Емилия Иванова и общинският съветник Христо Седмаков.

Улицата е с дължина над километър, но е  в плачевно състояние, макар да е основна и главна за жителите на Златитрап. Ремонтът е за близо половин милион лева.

„ Чувствам се удовлетворен, защото виждам колко доволни са хората. Ще продължаваме да отстраняваме проблеми и ще влагаме още усилия в подобряване на инфраструктурата на всички населени места в община „Родопи“ , въпреки че понякога това се случва по-бавно отколкото би ни се искало“, сподели кметът Павел Михайлов.

Ремонтът няма да възпрепятства преминаването на автомобилите, увериха от строителната фирма. Той се извършва със средства от общинския бюджет.