На Международния ден на учителя децата от подготвителна група и трите първи класа в ОУ „Кочо Честеменски“ дадоха символичен старт на новата си билкова градина. Тя се намира пред сградата на учебното заведение на бул. „Свобода“ и е засята собственоръчно от малките градинари.

Инициативата е на децата, родителите и учителите в училището, подкрепена от кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, който днес присъства на откриването.

Той поздрави всички учители за празника и им пожела много успехи в благородната професия, която упражняват.

„Честит празник на най-значимите хора в нашето общество – учителите. Те са тези, които дават знания и светлина, които възпитават добродетели в децата и им помагат да се изградят като личности“, обърна се Георги Стаменов към учителите.

Той благодари и на малчуганите за създаването на билковата градина.

„Скъпи деца, благодаря за усилията и грижите, които полагате за тази прекрасна градинка. Билките не само ни правят здрави, но и придават вкус на живота ни“, подчерта кметът на район „Централен“ и пожела успешна учебна година на всички.

Директорът на училището Златка Алдженаби също честити Международния ден на учителя на всички свои колеги. В знак на благодарност за съдействието, тя подари на Георги Стаменов книгата „Кметът Божидар Здравков“, посветена на един от най-добрите и заслужили кметове на Пловдив.