Министерството на отбраната обяви търгове за 23 имота в цялата страна, няколко дни след края на изборите. Според заповедта на министъра на отбраната Красимир Каракачанов в следващия месец ще се събират документи за участие в търговете за имотите, които са с отпаднала необходимост на армията.

Освен парцели и бивши поделения на стотици декари, сред  обявените имоти има и апартаменти. Общата сума, определена като начална тръжна цена за всички имоти е над 18 млн. лева.

Един от най-скъпите имоти е в землището на село Ягодово край Пловдив на 115 декара. Още през 2018 година Министерския съвет даде зелена светлина за разпродаването на активите на военните край Пловдив.

Върху имота от 115 дка има 46 сгради, които ще придобие бъдещия собственик. В част от парцела е позициониран бившето зенитно-ракетно поделение. През годините то е било  въоръжено с ракетни комплекси С-125 "Нева" и СА-75 "Двина”. Началната тръжна цена, определена от Министерството на отбраната е 1 251 000 лева.

Най-скъпият имот, пуснат за продажба е поделението в село Тенево, Ямболско, което е с големина от 1209 дка, а началната му цена е 4,4 млн. лева. В Самоков са пуснати два търга за имоти от между 70 и 100 дка на цена  от 1,1 млн. лева до 1,3 млн. лева.

Търговете ще се проведат в началото на май в Министерството на отбраната.