Дървени къщички за бездомни животни се появяват мистериозно на поляна в Тракия от известно време. За това сигнализираха до TrafficNews жители в района, които забелязват, че броят на къщичките расте. Те се намират в близост до районното кметство.

Към този момент обаче за никой не е ясно кой стои зад тази инициатива. Част от хората в района смятат, че със застудяването на температурите това би помогнало на много четириноги животни, живеещи и мръзнещи по улиците под тепетата.

Въпреки доброто дело, се намират и такива, които недоволстват от проявата. Някои от жителите на квартала смятат, че струпването на много животни на едно място, сред тях и необезпаразитени, създава опасност за околните, като добавят, че къщичките са разположени в близост до детска площадка.

Освен подсигуряването на подслон, хората се грижат и за изхранването на животните, като най-редовно поставят храна в купичките пред къщите. 

От районното кметство също са озадачени от постъпката и не знаят кой стои зад нея. Някои от живущите в блок близко до поляната, разказаха пред TrafficNews, че са забелязали как къщичките биват стоварвани от бус. Въпреки това инициаторите на това дело и до момента остават в тайна.