41-годишната Айше /Анка М./, която беше арестувана след съмнение за нанесен побой над осиновеното си 2-годишно дете е била много затворен човек, разказаха съседи. Арестуваната жена и детето са живеели сами в блок на ул. "Клисура"1, като се твърди, че няма данни друг човек да е посещавал апартамента им в близките дни. Айше е имала приятел, но той от началото на септември не живее в страната.

След преглед на четвърти експерт е потвърдено, че травмите върху 2-годишното момиченце няма как да са станали вседствие на падане от легло, съобщи говорителят на прокуратурата Атанас Илиев. Това означава, че версията на майката отново не се потвърждава. Днес ще бъде приключена и психиатричната експертиза на Айше.

Припомняме, че в събота вечерта момиченцето е прието в интензивно отделение на УМБАЛ "Свети Георги" в много тежко състояние. То е с черепно- мозъчна травма, фрактури, увреждания на белия дроб и следи от ухапвания. Първочалната версия на майката е , че малката е паднала от леглото, изпаднала в безсъзнание и тя се опитала да я свести, като я е захапала няколко пъти. Според лекарите, извършили първоначалния преглед на детето, травмите не потвърждават разказа на майката. Те смятат , че детето е било малтретирано. 

Днес се очаква Районния съд в Пловдив да реши дали да остави в ареста 41-годишната жена, а ако се докаже, че тя е извършила това престъпление се предвиждат от 3 до 15 години лишаване от свобода.