Майка на първокласник от Слатина: За мен няма радост от първия учебен ден

Няма ученици от наводнените села, които няма да тръгнат на училище

15.09.2022 08:37 2302 0
Майка на първокласник от Слатина: За мен няма радост от първия учебен ден

Първият учебен ден се оказва предизвикателство за семействата на пострадали от наводненията в Карловско. Подготовката за училище отиде на заден план, на фона на проблемите с разчистването на домовете.

В село Каравелово няма данни за деца, които няма да прекрачат прага на училищата в Карлово и Сопот. Те ще пътуват с автобуси. 

„Благодарение на добрите хора, които ни помагат, се справяме. Останахме без нищо, водата отнесе всичко. Много е скъпо да изпратиш дете на училище. Кризисният щаб ни помогна с учебниците и помагалата”, сподели пред Нова телевизия майка на бъдещ третокласник.

В село Слатина домът на семейство Павлови е пострадал тежко от наводненията. Синът им Александър Павлов ще бъде първокласник, но ще живее в Карлово, докато къщата им не бъде ремонтирана.

Въпреки потопа и щетите: Карловската гимназия по ЖП транспорт посреща ученициПродължава отводняването на някои от стаите

„За мен в момента няма радост от първия учебен ден“, споделя майка му Магдалена Павлова пред БТВ.

"Това е най-хубавият ден за децата, те трябва да го запомнят. Те трябва да са силни, детето трябва да учи и съм много щастлива, че ще бъде ученик. За детето трябваше да има бюро, когато идва при нас, да учи. Детето ще живее в Карлово, защото нямаме рейсове за пътуване", допълни Таня Павлова, баба на момчето.

Александър харесва математиката като учебен предмет. В класът му ще има и деца, с които е бил в детската градина, а очакванията му са покрай уроците да има много игри със съучениците му.

Кабаиванов: Ще намерим транспорт за учениците от наводнените селаОт днес започва доброволното ваксиниране на местните

Водата в Карловско остава негодна за пиене, започва дезинфекция в пострадалите села

Изпрати новина