Пловдивският общински приют за безстопанствени животни „Приятели завинаги” вече разполага със свой собствен сайт. Платформата съдържа пълна информация за дейността и услугите на приюта, новини и предстоящи събития под тепетата с участието на четириногите.

В сайта ще бъдат публикувани и снимки на всички кученца, които са подходящи за одомошаване както и информация за тяхната история, порода, пол, ръст и нрав.

Служителите наричат зооветеринарния комплекс още „Магазин за надежда”.

„Зад вратата му ще видите всички опашатковци, които мечтаят за дом. Осиновяването на куче е едно от най-благородните неща, които някога ще направите. Отваряйки дома си за куче, което се нуждае от втори шанс, вие също ще отворите сърцето си за невероятните уроци, на които кучето може да ви научи. Когато осиновите куче, вие не просто вземате домашен любимец, вие спасявате живота му”, пишат от приюта.

Освен снимки на кучетата, които пребивават към този момент в приюта, ще откриете и фотоси на кученцата, които са напуснали зооветеринарния комплекс и вече са щастливо осиновени от своите стопани.

Ще намерите и информация каква точно е процедурата по осиновяване на кученце както и декларация за осиновяване на домашен любимец.

„Колкото и да се стараем да осигурим всички необходими условия на кученцата, които са при нас, нищо не може да замени отношението и индивидуалната грижа на осиновителите. Веднъж ме бяха попитали „Кое е нещото, което ще ви зарадва истински?”. Моят отговор е „И последното куче в приюта да бъде одомошено”, разказа пред TrafficNews зооинжинер Георги Божев.

В приюта можете да откриете най-различни породи, всяка от тях уникална сама по себе си. Някои от кученцата все още са бебенца, а други са изоставени и се отглеждат до ден днешен там. Всеки, който има желание да осинови куче или просто да се запознае отблизо с някое четириного, може да го направи на осигурената площадка за игра всеки ден от 09:00 до 15:00 часа през делничните дни, а през уикенда от 09:00 до 14:00.

Повече информация за общински приют за безстопанствени животни „Приятели завинаги” можете да намерите вече на dogshelter.plovdiv.bg

Вижте кученцата от пловдивския приют, които чакат своя човек!166 кучета са осиновени през 2022 година