Защо Околовръстното шосе на Пловдив не е изцяло пуснато, пита читател на TrafficNews.

„От кръговото кръстовище на Пазарджишко в посока АМ "Тракия" все още не е пуснато изцяло, а трябваше да е готово още през октомври, а вече е декември? Апропо асфалтът и маркировката са поставени, но продължава да има забранителните знаци и официално пътят да не е отворен”, пише нашият читател.

Причината за забавянето  се оказва съоръжение над АМ „Тракия”, на което трябва да се монтират ограничителни системи.   От Областно пътно управление обясниха, че на него е трябвало да се сложи нова бетонна основа, което е забавило дейностите. Очаква се до дни там да се поставят мантинелите, след което да се премахнат ограничителните знаци по шосето.

Припомняме, че ремонтът на участъка на Околовръстното започна през лятото, като трябваше да приключи до 30 септември. Фирмата „Европейски пътища” приключи с пътната част навреме , но забавянето дойде от компанията, слагаща маркировката, мантинелите и  пътните знаци.

Общата стойност на ремонта на 14-километровия участък от Околовръстния път на Пловдив е около 25 млн. лв. и средствата са от бюджета на АПИ.  Ремонтните дейности включваха изпълнението на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция, полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, направа на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, саниране на мостови съоръжения и ж.п. надлез, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци