С голяма доза вероятност районните кметове на „Тракия” и „Източен” Костадин Димитров и Иван Стоянов ще бъдат в листата на ГЕРБ в Пловдив. Това заяви координаторът на партията под тепетата Иван Тотев. По думите му листата от април ще бъде леко разместена в началото и много променена след 5-ото място.

На първо място се очаква да бъде лидерът на партията Бойко Борисов, втори Иван Тотев, а Радослав Чолаков да е трети, вместо четвърти. Тотев подчерта, че всички оценяват високо работата на Чолаков в 45-ото Народно събрания и разчитат на неговата експертиза. Четвърти ще бъде Вежди Рашидов.

Координаторът на партията под тепетата каза, че последната дума ще има Изпълнителната комисия. Тя ще реши и последната въпросителна, която е за 5-ото място, което според Тотев е избираемо.  Той каза, че ГЕРБ се ще се борят за четири мандата, което прави петата позиция избираема.

Назад в листата ще има много промени, като тя ще бъде изпълнена с млади и нови лица. Със сигурност водач на листата в Пловдив област ще бъде Дани Каназирева.