Кметът на община "Марица" Димитър Иванов отправи поздрав послучай  Деня на независимостта на България.

 

Уважаеми жители на община „Марица“,

За мен е удоволствие да ви поздравя с есенния празник на община „Марица“ и с Деня  на независимостта на България.

Тази година отбелязваме 34 години от обявяването на „Марица“ за самостоятелна община. За мен тези 34 години означават много, защото през немалка част от тях ръководя селищната система и всичко, което се случва в нея – от най-малките детайли до най-големите проекти, минават през душата и сърцето ми.

34 години не са малко, но не са и много. Те обаче бяха достатъчни, за да се утвърди община „Марица“ като свободна, независима и просперираща. Доказателство, че тя е предпочитано място, е все по-големият брой млади хора, които избират да живеят именно тук, а не в големия град.

Най-ценното в нашата община сте Вие, жителите и аз във всичките си действия съм се ръководил от стремежа да направя битието Ви по-приятно и комфортно. Със съвместни усилия решихме много от натрупалите се проблеми, реализирахме десетки проекти, които ще подобрят живота на хората от всички поколения за десетилетия напред. 

По време на пандемията, както и в дните и нощите на бедствието в с. Трилистник, разбрахме, че няма нищо по-ценно от човешкия живот, но проумяхме и още нещо – че когато сме заедно, когато си помагаме един на друг и милеем за ближния, можем да преодолеем и най-голямото препятствие по пътя си.

С ясна визия за бъдещето, аз и моят екип продължаваме да работим за интересите на жителите и за модерното и европейско бъдеще на община „Марица“.  Желая на всички здраве, силен дух, кураж и вяра, че по-доброто предстои!


Честит празник! 

Кмет на община „Марица“ Димитър Иванов