„Зелена светлина за движението по бул. “Христо Ботев”. От днес отваряме пътя в двете посоки”, написа кметът на Пловдив Костадин Димитров в профила си във Фесйбук.

Припомняме, че до коледните празници трябва да отворят и развръзките към бул. „Руски” и ул. „Иван Вазов”. Причината за забавянето е преместване на газопровод и подземната инфраструктура около кръговото на Централна гара.

След това идва въпросът с Бетонния мост и неговата рехабилитация. Това обаче няма да се случи през тази година.

Все още има корекции по проекта, които са свързани със стръмните подстъпите от страната на район „Южен”.  Самият Бетонен мост ще бъде повдигнат с 1,5 метра, за да може да минават влаковете през него. Това обаче иска и корекция от страна на двете страни. Ангажимент за северната страна – откъм бул. „Христо Ботев” е на Община Пловдив, а другата част на държавната фирма

В момента се процедира и споразумението с „Трейс холд груп” за възстановяването и подсилването на съоръжението. В сегашния договор има единствено дейности по демонтажа на моста. Новият анекс ще бъде на стойност от 5 млн. лева, за да се изгради новата конструкция на Бетонния мост.

Подготвят за пускане бул. „Христо Ботев”, Бетонният мост няма да затвори тази годинаДо празниците от НКЖИ се надяват да възстановят движението по бул. „Руски” и ул. „Иван Вазов”