Дейностите по бул. „Христо Ботев” са на  финалната права, като се очаква през тази седмица да бъде възстановено движението в двете посоки, ако времето го позволява. В момента от фирмата довършват асфалтовата част, като са сложили и временна пътна маркировка. Слагат се и новите светофарни уредби.

Възложителите на проекта от НКЖИ се надяват до коледните празници да отворят и развръзките към бул. „Руски” и ул. „Иван Вазов”. Причината за забавянето е преместване на газопровод и подземната инфраструктура около кръговото на Централна гара. 

След това идва въпросът с Бетонния мост и неговата рехабилитация. Това обаче няма да се случи през тази година. Очаква се следващата седмица кметът Костадин Димитров да се срещне с представители на НКЖИ и фирмата изпълнител, за да обсъдят проекта, както и новите линейни срокове.

Все още има корекции по проекта, които са свързани със стръмните подстъпите от страната на район „Южен”.  Самият Бетонен мост ще бъде повдигнат с 1,5 метра, за да може да минават влаковете през него. Това обаче иска и корекция от страна на двете страни. Ангажимент за северната страна – откъм бул. „Христо Ботев” е на Община Пловдив, а другата част на държавната фирма.

 В момента се процедира и споразумението с „Трейс холд груп” за възстановяването и подсилването на съоръжението. В сегашния договор има единствено дейности по демонтажа на моста. Новият анекс ще бъде на стойност от 5 млн. лева, за да се изгради новата конструкция на Бетонния мост.