Премиерът Бойко Борисов направи инспекция на пътя Юговско ханче- Лъки- Смолян заедно с областния управител Дани Каназирева. С тях бяха и вътрешният министър Христо Терзийски и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

По време на разговора стана ясно, че до момента са направи 18 от общо 37 км от пътния участък, като скоро ще сложат най-горния слой и мантинелите.

Каназирева заяви, че до края на май ще бъдат готови локалите на пътя Пловдив – Асеновград, макар крайният срок да е август.

„В Пловдив сте глезени, не може да отидете на 100 метра на кръговото и да обърнете, а ви трябват локали”, пошегува се премиерът.

Областният управител помоли премиерът за съдействие за ремонта на Околовръстното шосе, който е в окаян вид. За него има проект за ремонта му в сегашния му габарит за 18 млн. лева.  Премиерът й отговори, че ще се разгледа казуса другата седмица.

Нанков каза, че до няколко дни ще има и решение за средствата за Околовръстното на Пловдив ,като трябва да се направи вече и организация на движението по време на ремонтите.