Преди броени дни река Стряма заля няколко села в Карловско и сега от там ежедневно идват сигнали за помощ. Трагедията в наводнените села в област Карлово е огромна. Стотици къщи са новоднени, обитателите им са блокирани от тонове тиня и кал, останали са без вода, ток и храна, стихията за секунди е унищожила целият им живот.  Помощ очакват в Каравелово, Богдан , Слатина, Розино , Столетово.

При една криза, най- важно е нейното управление. В Областната управа в Пловдив все още няма създаден кризисен щаб, различните структури координират действията помежду си. Паралелно с държавата и БЧК, много доброволци се организират да помагат на пострадалите.TrafficNews  събра координати на няколко организации, които организират доброволци и набират средства и продукти за жертвите на наводненията. Отправяме апел към бизнес сдруженията и браншовите организации, които разполагат с техника също да се включат в ликвидирането на щетите от стихията. 

ГОРАТА. БГ

На 06.09.22 г. заедно ще покажем какво е Съединението, като бъдем ХОРА!

Ще чистим кал, тиня, дървета и ще помагаме на бедстващите Хора в селата Богдан и Каравелово (селата са едно до друго).

Среща в 10:30 в с. Богдан.

Предварителна среща за пътуване от София: в 8:00 на паркинга на магазин Метро 1, на бул. "Цариградско шосе".

Може да докарате и дарения, които желаете, нужни са: - бутилирана вода, трайна храна (консерви, запечатани продукти, варива и др.), друго по Ваша преценка. (подробен списък на храните ще качим в събитието).

Облекло и какво Ви е нужно - гумени ботуши, дрехи за цапане, вода за пиене, храна за Вас, резервни дрехи, чорапи, обувки, всичко друго, което може да Ви бъде полезно или необходимо. Ще осигурим кофи, лопати, ръкавици за всички, но ако имате винаги ще са полезни.

 При истински необходимост и само за важни неща, телефон: 0889 06 77 77 - Никола

Можете да дарите и средства:

с ОСНОВАНИЕ: ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ
Банков път:
IBAN: BG74RZBB91551011840078
Титуляр: Фондация „Гората.бг“

С банкова карта, или с PayPal от тук:
https://www.paypal.com/donate/…

 Със събраните от дарения средства осигуряваме:

500 чифта гумени ботуши, 500 лопати, 1000 кофи, хиляди литри питейна вода, суха и трайна храна, други от първа необходимост, също плащаме за тежка механизация, която да помага в разчистването.

Ако съберем повече средства или на следващ етап, ще помагаме на хората и с покъщнина, обзавеждане, битова техника, строителни материали и дори финансова помощ за ремонти и други нужди.

ПОКАНЕТЕ ПРИЯТЕЛИ, ЕЛАТЕ, СПОДЕЛЯЙТЕ, ПОМАГАЙТЕ, ЗАЩОТО УТРЕ ТОВА МОЖЕ ДА Е ВСЕКИ ОТ НАС!

 

КАРИТАС ВИТАНИЯ

Днес успяхме да предоставим 2114 литра питейна вода за селата Черноземен, Горна махала и Ръжево, в които водата във водопреносната мрежа не е годна за пиене и готвене, в следствие на вчерашните наводнения от преливането на река Стряма. С хранителни пакети, съдържащи продукти за директна консумация, подкрепихме 30 домакинства от село Долна махала. Междувременно доброволци на Каритас стояха на пост цял ден в сборния пункт в гр. Раковски, за да приемат дарения. Благодарим на всички, които се включиха! Утре продължаваме!

Споделяме и отново информацията относно кампанията за събиране на продукти:

Събираме:

- хранителни продукти за директна консумация – консерви готвено, пастет, лютеница, сладко, хляб, мляко УХТ, кисело мляко, бисквити и всякакви други храни, готови за консумация;

- питейна вода – бутилки от 1,5, 3 и 5 л.

- одеяла, лекарства, а който желае – може да дари средства, с които да бъдат закупени необходимите продукти.

Сборни пунктове за събиране на материалните дарения:

- Раковски, ул. Никола Вапцаров 2а (гаражните клетки в двора на църква „Св. Михаил Архангел“ и в офиса на Каритас Витания откъм улица Петър Богдан)

Лице за контакт: Мария Чепишева – 0886 399 115

График за прием на даренията:

Понеделник, сряда и четвъртък – от 8.30 до 17.30 часа в двора на църквата и в офиса на Каритас.

- Раковски, кв. Ген. Николаево, пункт за раздаване на хранителни продукти към сградата на Община Раковски (вход откъм реката)

Лице за контакт: Ана Белчева - 0884 292918

График за прием:

Понеделник, сряда и четвъртък (05,07,08 септември) от 8.00 до 17.00 часа)

- Житница – „Център за домашни грижи на Каритас“ (зад църквата)

Лице за контакт: Пламен Нанов – 0898208531

В случай, че желаете да доставите храна до сборния пункт в с. Житница, Ви молим предварително да позвъните на лицето за контакт.

За дарения по банков път:

Получател: БКО Каритас Витания

IBAN: BG41 RZBB 9155 1003 3151 48;

BIC: RZBBBGSF

Основание: НАВОДНЕНИЯ

Дарение през системата на E-pay:

КИН: 4040996454

Описание: НАВОДНЕНИЯ

 

ОБЩИНА КАРЛОВО

По повод наводненията, причинени от проливните дъждове, на част от населените места на община Карлово уведомяване всички жители, че:

Дежурни телефони на община Карлово с денонощен режим на работа, на които всеки може да позвъни за сигнали, свързани с пострадали хора от бедствието, фирми и организации, желаещи да дарят помощ, доброволчески групи и всякакви други въпроси са: 0899 16 06 29 – Деана Доралийска, 0894 47 17 81 - пресцентър на община Карлово

П.П. Ако има фирми, организации, които искат да дарят директно стоки, храна, вода, тежка механизация и др. ще бъде чудесно, ако познавате такива - пишете им! Хората имат нужда от помощ, от ВАШАТА помощ!