В навечерието на сформирането на новото 48-то Народно събрание и евентуален кабинет, в пловдивската полиция се задава рокада на най- високо ниво. До дни в кабинета на ул. "Княз Богориди" ще влезе нов директор, научи TrafficNews. Ст. комисар Димитър Балев, който оглавява дирекцията от август 2021 година е подал молба да бъде преместен на друга длъжност. По наша информация, той ще оглави отдел "Човешки ресурси" в областната дирекция. Сегашният титуляр Траян Тодоров  предстои да бъде пенсиониран. Според информирани от сградата на ул. "Княз Богориди" , въпреки, че служителят имал необходимите години, пенсионирането не е било по негово съгласие. 

На директорския стол ще седне комисар Васил Костадинов, който в момента е зам. директор на ОД МВР Пловдив. Той бе началник на районното в Първомай, а след това оглави Шесто районно. Костадинов е роден през 1972 г. в  Пловдив. Завършил  е специалност „Охрана на обществения ред и борба срещу престъпността“ във ВИПОНД и специалност „Право“ във Великотърновския университет. В системата на МВР започва работа през 1994 г. и последователно и е заемал различни изпълнителски и ръководни позиции в подразделения на пловдивската дирекция на полицията.

Каква е причината за неочакваното решение на ст. комисар Димитър Балев засега не е ясно. Ако правителство все пак бъде сформирано, новият министър на вътрешните работи по всяка вероятност ще смени екипа си. Това направи и министър Бойко Рашков, след като пое министреството. Настоящият министър Иван Демерджиев също направи някои промени, но далеч от масовите смени по времето на Рашков. 

При тази конфигурация не е ясно новият директор колко време ще остане на поста си. Евентуално служебно правителство ще му гарантира по-дълъг престой в дирекцията.