Общинският съвет в Пловдив ще се събере на извънредно заседания днес. Причината са акциите на Варна в Панаира. Искане за това е отправено от съветници от "Демократична България", "Съюз за Пловдив", "Кауза Пловдив” и ВМРО. Колегите им от ГЕРБ и "Автентична лява БСП" не са подкрепили искането за извънредната сесия. 

На една от последните сесии съветниците решиха да приемат апорта на варненските акции в смесеното дружество Пълдин туринвест, с което Георги Гергов става собственик на 79% от Панаира. 

Инициаторите настояват общинският съвет да задължи представителят на общината Ясен Михайлов в общото събрание на "Пълдин Туринвест" да гласува против приемането на варненските акции, които се равняват на 16 милиона лева и представляват 29% от капитала на "Международен панаир". Ако те бъдат приети, мажоритарният собственик Георги Гергов ще увеличи дяловете си от 50,36% на 79%.

Днес кметът Здравко Димитров трябва да се срещне и със собствениците на парцела от 81 дка край Гребната база, а след това да даде и брифинг, като покана за съвместен такъв отправиха от гражданската инициатива „За ПАРКА”.

Гражданската инициатива за парка от 81 дка кани Зико и собствениците на имота на съвместен брифингПо-късно е насрочена среща между кмета и представители на „Тея инвест”