Председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров заяви, че са написали писмо до всички шест парламентарни групи, в което ясно дават заявка за работа по реализиране на втория мандат.

„Подаваме ръка за разговори, защото разбираме, че има позиции, които са твърди, но има и пречки, които могат да бъдат преодолени. Въпросът с Изборния кодекс е много прост и ветото на президента потвърди нашите притеснения, а именно че така приетите промени не повишават доверието в изборния процес. Има вариант да се намери правилно решение за промени в Изборния кодекс, това няма да стане на коляно и на среднощни заседания“, обясни той в студиото на бТВ.

Председателят на ПГ на ПП добави, че това е писмо, в което партията дава ясна заявка, че може да поеме тази политическа отговорност.

Ние задаваме формата, в който тези разговори могат да протекат – в председателки съвет, в парламентарните комисии и в работните групи.

„Имаме разбиране с „Демократична България“, че ще предложим общо правителство на малцинството. Предстои да се срещат нашите колективни органи, така както и на колегите от „Демократична България“, добави Гюров.
Гюров допълни, че имат готовност за предложение за министър-председател.

Проектокабинетът „Габровски“

„Ясно казахме, че не можем да подкрепим мандат на ГЕРБ, защото това е обещание, което дадохме на българските граждани – не защото имаме нещо против към ГЕРБ, а защото искаме по-добро бъдеще за всички български граждани“, заяви Гюров.
Той допълни, че проектокабинетът „Габровски“ не е бил „А“ отборът, който ГЕРБ, можеше да предложат.

„Това са хора от втория ешалон, политически скелети от времето на Тройната коалиция. Не сме впечатлени от състава“, заяви Гюров.