Служителите и техниката на ОП „Чистота“ са в пълна готовност да посрещнат първия сняг в Пловдив, който се очаква в края на седмицата. Това коментираха пред репортер на TrafficNews от предприятието.

Времето в Пловдив ще продължи да се застудява, а температурите значително ще се понижат в следващите дни. Също така синоптиците прогнозират, че валежите от дъжд, ще преминат в сняг.

От ОП „Чистота” заявиха, че пловдивчани трябва да бъдат спокойни, тъй като над 100 специализирани машини са в готовност за денонощното зимно дежурство в Пловдив. То започна още на 6 декември и ще продължи до 15 март догодина.

От предприятието заявиха, че дежурните правят обходи, а до 30 минути след подаден сигнал, екипите тръгват по предварително утвърдени маршрути, като приоритетно се обработват мостовете и надлезите, улиците, по които се движи градският транспорт, около детските и учебни заведения, поликлиники, болници и други общественоважни институции.

Автомобилите за зимно поддържане в базите на КМД и общинското предприятие „Чистота“ също са в добро състояние. 26 разпръсквача на сол, 51 снегорина и 8 челни товарача ще извършват поддържането на уличната мрежа през зимата.

3 мултифункционални машини и 6 роторни снегорина ще се погрижат пък за пешеходните зони, тротоарите и велоалеите. Осигурени са и резервни  машини, като с тях общият брой е над 100.

Във всеки един от районите под тепетата има оборудван снегорин с разпръсквач, а в обработката на улиците ще бъде включено и разпръскването на сол и калциев дихлорид.