Общинското дружество за екологичен градски транспорт „Екобус – Пловдив” отново има лиценз за превозвач, заяви зам.-кметът по транспорт Савина Петкова. Още в първите си дни като зам.-кмет тя установи, че лицензът на дружеството е прекратен, което правеше невъзможно кандидатстването по европейски програми. Тогава тя заяви, че в рамките на месец дружеството отново може да получи удостоверението си за осъществяване на превози, като това вече е факт. Лицензът е за 10 години, като той ще е валиден до 2034 година.

Плановете са до края на годината дружеството да започне реални дейност. Тук не става дума само за превозвач, а  и за други услуги, като електрически колелета под наем. Основната цел на  „Екобус – Пловдив” е да закупи електробуси и заряди станции през „Развитие на регионите”. Възможността за безвъзмездна финансова помощ е до 20 млн. лева.

„Екобус – Пловдив” загуби лиценза си за превозвач, подновяват го спешно заради еврофондоветеЗам.-кметът по транспорт Савина Петкова иска час по-скоро дружеството да има реални дейности

Промениха учредителния акт на „Екобус – Пловдив” – управителя ще се отчита пред съветницитеПредложението на Веселина Александрова събра 48 гласа „за”