С пълно мнозинство Общинският съвет одобри промяната на учредителния акт на общинското дружество „Екобус – Пловдив”. То бе внесено от общинския съветник Веселина Александрова от ПП – ДБ, като на предишната сесия, то не събра нужните гласове.

При второто гласуване абсолютно всички 48 съветници го подкрепиха. С промяната на учредителния акт, управителя на дружеството, ще се отчита и пред Общинския съвет,  като ще внася и доклади на всеки три месеца.

„Чрез промяната на учредителния акт и ние ще имаме по-голяма яснота какво се случва в него. При представянето на редовни отчети, ще имаме реална представа какви трудности се срещат и да можем, като принципал да ги преодоляваме”, каза Александрова.

Зам.-кметът по транспорт Савина Петкова заяви, че предложението е добро и ще бъде преодолян пропуск, който е направен при учредяването на дружеството.

„С оглед предстоящите действия , които ще направим с „Екобус”, те ще бъдат съгласувани и одобрено от вас – общинските съветници.  Вие трябва да бъдете информирани каква е работата му  и да бъде получена вашата подкрепа при развитието му. Това е една добра практика на публичност и прозрачност”, каза Петкова.

 

„Екобус – Пловдив” загуби лиценза си за превозвач, подновяват го спешно заради еврофондоветеЗам.-кметът по транспорт Савина Петкова иска час по-скоро дружеството да има реални дейности