Полицията в Солун е задържала вчера двама български граждани - 51-годишен мъж и 53-годишна жена, които според информацията принуждавали бременна жена да проси. Освен това срещу тях е образувана преписка и за търговия с хора и опит за изнасилване.

Случаят е започнал, когато било установено, че 34-годишна българска гражданка в напреднала бременност проси ежедневно по централните улици на Солун, като поставя в опасност живота си и живота на плода.

При полицейската проверка било установено, че тя влязла в Гърция в края на октомври заедно с 53-годишната си сънародничка, която използвала финансовите ѝ затруднения, за да я убеди да започне да проси.

Бременната живеела в дома на двамата извършители, които чрез физическо и психологическо насилие я принуждавали да проси в продължение на много часове и да им дава цялата сума, която събирала от просия.

Освен това, според показанията на бременната 51-годишният мъж многократно се опитал да я изнасили с употребата на насилие и заплахи, но не успял заради съпротивата ѝ.