Децата от КСУ „Олга Скобелева” са се опитали да направят нещо добро за града ни, но тяхната инициатива не е оценена от всички живеещи в района. Учениците са засадили  дървета в малък парк между блоковете на кръстовището на улиците „Кичево” и „Генерал Тотлебен”, като за всяко дръвче е изработена и табелка с името на този, който се е погрижил за неговото посаждане.

В близост до тях, обаче има голям паркинг за автомобилите на живущите в района, а най-крайната част от него свършва на сантиметри до растителността. Паркът не е ограден и няма ясно изразена граница между него и паркинга. Така автомобил, който реши да обърне, за да излезе от мястото си може най-спокойно да влезе в парка. Именно така се е случил и нелеп инцидент – едно от дръвчетата е счупено, неговите клони са на земята, стъблото му е прекършено и то е паднало върху друго дърво.

В това защитено жилище се грижат за деца със специални потребности. Те много се вълнуваха и се постараха да засадят тези дървета, всички много им се радвахме. Продължават да се грижат за тях и да ги поливат. Лично аз не съм виждала коли да влизат в парка, но е твърде възможно вечер или рано сутрин някоя кола да се е опитала да обърне и неволно да е ударила дървото. Стана ми мъчно, когато го видях, защото знам колко усилия полагат тези деца и с каква любов ги посадиха. Много жалко”, коментира жена, която живее в близост до парка.

Освен, че някой е прекършил едно от дърветата, междублоковото пространство е пълно с отпадъци.

TrafficNews  призовава гражданите на Пловдив да пазят чистотата на красивия ни град, да изхвърлят отпадъците си само на обозначените за тази цел места и ако не създават, поне да не рушат подобренията, които останалите правят.