До една седмица ръководството на футболен клуб Ботев и Община Пловдив ще дадат съвместна пресконференция, на която ще бъдат обявени стъпките и всички детайли около рестартирането на строежа на Колежа. На нея ще се обяви кога точно започват строителните дейности и в какъв порядък трябва да бъдат приклрючени, обяви кметът Иван Тотев.

Представянето на проекта се е забавило, тъй като от клуба са правили детайлни проучвания какво е нужно, за да се започне строителството. 

Припомняме, че общинските съветници взеха решение за промяна на концесионния договор с Ботев Пловдив, касаещ довършването на Колежа. Съветниците дадоха карт бланш на ръковоството на тима да завърши съоръжението за 18 месеца. В решението е записано, че минималната инвестиция, която ще бъде вложена, е в размер на 14 милиона лева, като се предполага, че сумата ще бъде с поне 6 милиона повече, за да вземе стадионът Акт 16.

Преди това ръководството на Ботев внесе искане за удължаване на строителството на стадион "Христо Ботев" с две години. Предишният срок изтече на 13 март тази година.