„Дентален лекар” се оказа най-желаната специалност в Медицински университет – Пловдив тази година. Тя е по-предпочитана от дамите, като шест момичета се борят за едно свободно място. Днес кандидатстудентската кампания в едно от най-елитните висши училища у нас стартира с изпита по химия и биология. С него ще бъдат приети желаещите да следват в магистърските програми „Медицина”, „Дентална медицина” и „Фармация”.

Традиционно, интересът бе огромен. Регистрирани бяха 1160, от които отсъстваха само 12 души. За „Медицина” има 150 места държавна поръчка, за „Дентална медицина” 73 места, а за “Фармация” 82 места. Тоест, средно четирима кандидати се борят за едно място.

„Днешният изпит премина спокойно. Нямаме неприятни изненади, нямаме регистрирани преписващи. Изпитите са на високо ниво и очакваме най-добрите да бъдат наши студенти”, коментира пред TrafficNews зам.-ректорът по „Учебна дейност” на МУ – Пловдив проф. д-р Ани Белчева. И пожела на младите хора да следват мечтите си.

Повечето кандидат-студенти пък излязоха с усмивка от изпита. „Добре мина. Имаше и трудни задачи, и по-лесни. Чакаме резултатите”, споделиха младежите.

А резултатите от първо класиране ще станат ясни на 12 юли.

Какви бяха първите емоции на кандидат-студентите след изпита, вижте във видеото: