Тържествената промоция на 48-ми випуск на Факултета по дентална медицина на Медицински университет-Пловдив се състоя на Античния театър. Випускът завършиха успешно 111 дипломанти, обучавани на български език и 94, избрали англоезичната форма на обучение. Сред чужденците има граждани на страните Великобритания, Италия, Германия, Норвегия, Северна Ирландия и други. 

Отличниците на випуска са Габриела Христова, Есин Мехмед и Антон Паул Вилхелм Майер.

„Убеден съм, че годините в университета са Ви дали необходимите знания и едновременно с това са Ви научили на нещо много по-важно, а именно да бъдете издръжливи, непреклонни пред трудностите, отговорни, съпричастни с чуждото страдание или просто да бъдете добри лекари. Точно тези качества са ключът към сърцата на признателните пациенти и към успеха Ви като дентални лекари. Бъдете достойни продължители на нашите традиции и станете смели новатори.“, каза в словото си зам.-ректорът по научноизследователска дейност проф. д-р Благой Маринов. 

В своя поздравителен адрес от името на Академичното ръководство на МУ-Пловдив и от свое име, ректорът на МУ-Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева посочи, че дипломите, които получават днес, са плод на много труд, отдаденост и гаранция за добър старт в практиката.

„Вашата мисия в живота е свързана с денталната медицина. Очакват Ви надеждата и благодарността на пациентите, но ще има и много трудности и премеждия. Искам да Ви пожелая да преодолявате всички трудности в професията си с решителност и добротворство и винаги да намирате начини за оцеляване. Приемайте трудностите като трамплин, който ще Ви помогне да надграждате с творческа енергия придобитите вече знания и умения“, посочи проф. Мурджева. 

„Качеството на образованието в МУ-Пловдив е едно от най-добрите, тъй като излизаме подготвени за трудностите, които ще ни очакват в клиничните случаи. Срещали сме се с пациенти и знаем как да общуваме с тях и да им предложим най-доброто лечение.“, каза отличничката на випуска Есин Мехмед.

„Пожелавам на колегите попътен вятър и да бъдат упорити“, каза другият отличник на випуска Габриела Христова. 

Какво казаха още отличниците на випуска - вижте във видеото: