Подвижните секции в Пловдив за карантинирани лица почти са преполовили работата си. Секция от трима души  дойде с автобус на градския транспорт на улица „Дрян“ в район „Западен“ , където има три карантинирани лица на един адрес. Протоколът е всеки един от тях да слиза поотделно до входа, където да упражни правото си на глас. След това урните и всички останали предмети се дезинфекцират.

От Секционната избирателна комисия заявиха, че до този момент са гласували 11 от 24-мата жители на район „Западен“, които са подали заявления за гласуване. След като обиколят всичките адреси те ще обработят протоколите и ще изчакат края на изборния ден, за да ги предадат в 16-ти РИК.

Припомняме, че  под карантина са заявили желание да гласуват 157 пловдивчани или едва 3%, от общият брой хора, които имат право на глас. Във всеки район ще има по една COVID секция.

Отделно за избирателите в болниците са образувани 16 подвижни СИК като 7 от тях са в ковид отделенията. Там трябва да има поне по 10 желаещи да гласуват.